Technische info
Opbouw
Transport
Fotoalbum
Videos

    

keuze

Homepage-Ons bedrijf-Nieuws-Contact

Welkom bij van der Veen Amusement

Ons bedrijfEven voorstellen. De historie van dit bedrijf gaat terug naar omstreeks 1898.
Auke van der Veen en zijn vrouw Aagje van der Veen-Arjaans exploiteerde indertijd een oud Hollandse draaimolen met houten paarden en gondels. Deze attractie werd per eigen binnenschip hoofdzakelijk op de Friese kermissen geëxploiteerd. De voortdrijving van dit schip vond in de beginjaren plaats per zijl. Zij kregen vier zoons en een daarvan was Adam, die later trouwde met Reina Vallentgoed, tevens een bekende kermisfamilie uit Edam afkomstig.

Adam van der Veen werd rond ca. 1932 zelfstandig exploitant en begon met diverse oefeningsspelletjes. Na twee zelfgebouwde kindermolens is hij het zgn. Grootvermaak ingegaan met de attractie "de Spin". Daarna met diverse andere attracties zoals Luchttax, pneumatische Swing-Mill, Octopus, Hully Gully, Calypso, Rotor kleefwand enz, waarbij steeds de nieuwste hydraulische en pneumatische technieken toegepast werden.
Adam en Reina kregen vier zonen, waarvan drie nog steeds in het kermisbedrijf werkzaam zijn. Een van deze zonen is Louis van der Veen. Hij trouwde met Coby Galle, ook een bekende kermisnaam. Zij kregen een dochter en twee zonen, die ook aan kermisexploitatie doen.
Reinard, de oudste zoon leerde zijn vrouw Afke van der Veen-Vonk kennen tijdens de zomerkermis te Leeuwarden en hebben een dochter en zoon, Malissa en Ryan.

Louis is samen met Reinard een bedrijf begonnen die zich bezighoud met exploitatie van kermisattracties.
Zo zijn we dan aangekomen bij de firma die we u graag willen voorstellen, de V.O.F. R.L.(Louis) van der Veen en R.A.A. (Reinard) van der Veen. Naast de "Round-Up" zijn in exploitatie de attractie "Snowjet 1" en "Snowjet 2", een Matterhorn van ongeëvenaarde klasse en attractiviteit in zijn soort.

Gaarne nodigen wij u uit een kijkje te komen nemen.

Technische info
Opbouw
Transport
Fotoalbum
Videos